Om meg

Jeg heter Marita og er mamma til to nydelige barn; En gutt på to år og en jente på fem år. Den gode mannen min er klippen vår. Jeg startet bloggen «Logopedmamma» i 2016. Det skal være en blogg for foreldre og pedagoger som søker rundt på nett etter informasjon om språkvansker og tips til språkstimulering. I tillegg elsker jeg rett og slett å skrive, og det er også veldig deilig å få utløp for den skrivelysten et sted 🙂

Jeg er utdannet logoped fra Universitetet i Oslo og har en master i spesialpedagogikk, med fordypning i logopedi. Jeg har arbeidet som logoped i kommune og privat (selvstendig næringsdrivende) siden 2009. Jeg er medlem av Norsk logopedlag og benytter derfor yrkestittelen logoped MNLL.

Jeg er mer en praktiker enn en teoretiker, selv om jeg jo kan en del teori. Innleggene mine er ment å treffe «mannen i gata», uten bruk av kompliserte faguttrykk og tung forskningslitteratur. Det meste er skrevet ut fra erfaringer jeg selv har gjort innenfor fagfeltet, samt observasjoner av og drøftinger med de dyktige logopedkollegaene jeg er så heldig å ha rundt meg. For ikke å snakke om alle de små, lure knepene jeg har lært av logopedkollegaene mine som nå er gått av med pensjon.

Jeg elsker å tegne og lage eget materiell til treningen med barna jeg jobber med. Jeg har utgitt et hefte på eget forlag som heter «Min Tungegymbok». Informasjon om hvordan du får tak i den finnes på toppen av siden.

Jeg er ikke feilfri, og gjør stadig noen feil her og der. Jeg etterstreber innlegg som skal inneholde korrekte opplysninger til deg som leser, men det har skjedd både en og to ganger at jeg har fått tilbakemeldinger fra andre fagfolk og lesere om ting jeg har publisert som enten er feil eller som kan kritiseres. Jeg tar i mot alle slike innspill med takk og går i gang med å endre innleggene slik at informasjonen der skal være så riktig som mulig.

Innleggene jeg poster er ikke ment å erstatte profesjonell hjelp fra en logoped. Det er alltid lurt å ta kontakt med noen som kan foreta en helhetlig vurdering av barnet og dets språklige fungering. Dette er nødvendig for å tilpasse et skreddersydd treningsopplegg for barnet. I de fleste kommuner er det PP- tjenesten (Pedagogisk-psykologisk tjeneste) som kan hjelpe dere videre.

Jeg håper jeg både kan informere og underholde deg med alt det rare jeg finner på å legge ut 🙂