Skap dere en magisk tannfedag med ALVHEIM – Tannfeenes magiske hjem

//Reklame// for en skolevenninne.

Visste du at det er den magiske TANNFEDAGEN i morgen?

Det visste ikke vi heller, før vi i fjor ble kjent med boken «Alvheim – Tannfeenes magiske hjem», av forfatter Tonje Mølsted Kristoffersen.

I boken møter vi Frida som går i 1. klasse, og er den eneste i klassen som ikke har mistet sin første tann. En dag møter hun tannfeene, som tar henne med seg inn til Alvheim, stedet der alle verdens tannfeer holder til.

I Visdomsdalen oppbevares alle melketennene i verden, og tanntrollene prøver å gjøre alt de kan for å komme til en tann med hull i, for der er det godsaker å finne!

Tonje har ikke bare skrevet en fantastisk vakker og engasjerende bok om de ulike tannfeene rundt omkring i verden, men hun har også laget et univers der hun inviterer både foreldre og barn til å skape litt mer magi rundt tannhygiene og felling av melketenner.

Tannfedagen 28. februar og 22. august er en gylden mulighet til snakke litt ekstra om tannfeen og hva jobben hennes er. Og har du som jeg, en snart seksåring i hus, vet du hvor stor spenning det knytter seg til det å skulle miste sin første tann. «Alvheim» har blitt en nattabokfavoritt her i huset, og den er like magisk å lese for både store og små. Boken egner seg veldig fint for barn mellom 3 og 9 år.

Boken har noen kjempemorsomme illustrasjoner (Frøydis Veronica Rasmussen). Spesielt det sorte tanntrollet ble en hit her i huset, for både treåringen og eldstemann.

Hensikten til Tonje har vært å lage et univers der alle verdens tannfeer holder til, og det har hun virkelig klart. I dag blir det født nærmere 58 000 barn hvert år i Norge og hver av de skal felle 20 melketenner hver. Så historiene om tannfeen er mange! Hvor kommer tannfeen fra? Hvor bor de? Hvem er de? Og hva gjør de med melketennene? Og visste du at i Frankrike og Spania har de mus som tannfe? Og i Finland har de et tanntroll. Det visste ikke vi, før vi ble kjent med disse karakterene gjennom «Alvheim».

Tannfeen har eksistert helt tilbake til vikingtiden og er en del av vår kulturarv. På den tiden fikk barnet en tannfegave da den første tannen ramlet ut. Jarlene fikk gjerne en trell som sin tannfegave. I Norrøn mytologi heter det at fruktbarhetsguden Frøy, broren til Frøya, fikk ALVHEIM (lysalvenes dal) som sin tannfegave, derav navnet på boken.

Boken er forholdsvis lettlest, så både han på tre og hun på fem og et halvt følger med på historien fra perm til perm. Språket i boken er heller ikke så alt for komplisert, ei heller historien, så fra et logopedisk perspektiv kan den anbefales på det varmeste!

Terningkast: 5 av 5 logopedhjerter! 🙂

Boken kan bestilles direkte fra createmagic.no. Eller den kan kjøpes i bokhandel eller i nettbokhandel.

I forbindelse med morgendagens tannfedag har Tonje også lagt ut et Tannsertifikat for gratis nedlasting på sine nettsider. Her kan dere holde kontroll over hvilke tenner som felles, til hvilken tid. I tillegg ønsker hun velkommen til koselig lesestund lørdag 29. februar på Sprell Riktige Leker kl. 12 og på Sprell CC Vest, kl. 14.30. Mer info finnes på forfatterens Instagramprofil: createmagichome.

God tannfedag i morgen!

Og skap dere en magisk dag, som Tonje ville ha sagt 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s