Påskelenker og fargesnakk, og litt mer om mammahjertet

Etter gårsdagens nokså seriøse innlegg, er det på tide med et litt morsommere et 🙂 Her kommer et tips til både en enkel forberedelse til påske du kan gjøre sammen med barna, og en måte å få lurt inn litt trening på farger:

Påskelenker!

Du trenger:

  • Litt tykkere papir enn vanlig, eventuelt glanspapir i påskefarger
  • Sakser
  • Limstifter
Ikke så mye utstyr som skal til 🙂

Jeg elsker julen, og etter snart fem år med kraftig påvirkning fra hu mor, elsker også Lille My julen. Hun er like lei seg som meg når vi står der og høster juletreet, pakker ned nisser og bretter sammen pappstjerner. Tilbake ligger mørke vinduer og nakne peishyller. Ingenting glitrer, ingenting skinner. Ett år til neste gang…

Men så kommer vi på at det egentlig ikke er så lenge til PÅSKE! Også gleder vi oss over det 🙂 Sammen klarte vi i år å lure inn litt jul i påskepynten, og bestemte oss for å lage påskelenker i helgen.

Fremgangsmåten er veldig enkel: Det er jo bare å klippe papiret opp i strimler. Hvor tykke eller tynne du ønsker de skal være, bestemmer dere selv. Også er det bare å lime litt i enden, og vips!, så har men en ring. Så må man hekte på flere ringer og lage lenken så lang dere vil.

Lillebror på to år, er nysgjerrig på farger, og dette ble en gyllen mulighet til å snakke litt om fargenavn med han samtidig. Også telte vi, alle tre, ringene på påskelenken til slutt. Vi kom helt til 31. Da var vi lei og ville se på film og spise popcorn i stedet. Det var jo tross alt lørdag 🙂

Det neste store på påskeprosjektet vi har nå, er eggepynting av alle kvister og grener rundt omkring i huset. Julegale meg, som elsker å pynte juletreet, har også klart å lage en tradisjon ut av dette. Da setter jeg alle vaser og potter med kvister, grener og planter midt på gulvet, også pynter vi med egg. Eggene ligger bare og venter på å få komme ut av posene sine. Her er det store muligheter for både telling, fargenavn og ikke minst deling mellom søsken 🙂 Vi gleder oss!

Eggene ligger klare…

P.S. Jeg var veldig usikker på om jeg skulle legge ut forrige innlegg. Det var jo så personlig! Men jeg er glad jeg gjorde det, for jeg har fått noen fine tilbakemeldinger i dag. Andre mammaer forteller at jeg klarte å sette ord på mange av de følelsene de selv har eller har hatt. Det er godt å vite at man ikke er alene om å føle seg litt lei seg innimellom. Det er visstnok helt normalt, begynner jeg å skjønne 😉

Og det er når jeg sitter med begge to på fanget mitt, stille og rolige, helt oppslukt av Barne- TV, jeg kjenner at mammahjertet mitt nesten sprekker og at jeg er på mitt aller lykkeligste. Da sitter jeg og lukter på håret deres og koser med den bløte huden på hendene deres, og bare nyter dem.

Men timen etterpå, er de i seng og da er jeg alene (hvis ikke mannen er der da). Og det er rart å tenke på det nå, men om tyve år, sitter de ikke på fanget mitt og ser på Barne- TV. Da er det viktig at jeg også har andre ting i livet mitt som gjør meg lykkelig, og at jeg ikke legger hele min lykketilværelse på det å være mamma.

Det var dét jeg i grunnen mente! 🙂


En kommentar om “Påskelenker og fargesnakk, og litt mer om mammahjertet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s