Smakfull tungeøvelse

Visste du at du kan bruke noe smakfullt pålegg, som for eksempel honning, sjokoladepålegg eller syltetøy for å øve tungen opp i munnen?

(Nugatti, honning, tuttifrutti- strø, jordbærsyltetøy og kjærlighet på pinne)
 

Noen barn (og kanskje også voksne) kan streve med lyder som lages langt fremme i munnen, for eksempel l-, t-, d- og rulle r`en. Felles for alle disse lydene er at tungespissen skal plasseres langt fremme i munnen, samt at tungen skal løftes opp mot fortennene.

Hvis det ser ut til at barnet ikke klarer å løfte tungespissen opp mot nesen, kan det være lurt å trene litt på dette. Og hvis tungen har en deilig smak som venter på overleppen, kan det være enklere å viljestyre tungen opp.

Etter operasjon av stramt tungebånd, kan dette være en fin måte å gjennomføre tungeøvelsene på. Spesielt hvis du har et barn som ikke er så veldig interessert i å øve. Kanskje litt smakfullt pålegg kan øke motivasjonen litt?

Du kan også bruke en kjærlighet på pinne som du som trener med barnet kan holde der du ønsker at barnet skal flytte tungen, for eksempel ved hver munnvik. Jeg har også vært så crazy banana innimellom at jeg har brukt tuttifrutti- strø! Ungene elsker det! Bare husk å væte det stedet dere vil at strøet skal sitte, så tuttifrutti- strøet faktisk fester seg til huden 🙂

For forslag til hvordan du kan gjennomføre tungeøvelser uten søtt pålegg, klikk deg videre på disse innleggene:

Tungegym!!

Visste du at? (Om tungen)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s