Kråkespill og bursdagshelg

Lille My hadde bursdag for snart to helger siden, og da fikk hun dette spillet:

KRÅKESPILLET

Nå skal ikke jeg ta på meg æren av å ha oppdaget dette spillet. Det skal moren til venninnen min ha. Takk, Liv! 🙂

Spillet er enkelt å forstå og passer perfekt for treåringer.

Spillbrettet består av fire, store frukttrær og en kråke i midten. På de fire frukttrærne legger man på plommer, epler, pærer og kirsebær. Hver spiller får hver sin fruktkurv. Hovedpoenget med spillet er at spillerene sammen skal samle sammen all frukten i kurvene sine før kråkefanten i midten rekker å stjele dem. Kråka har vunnet hvis hele puslespillet er lagt før all frukten er borte.

Det er terningen med blå, rød, gul og grønn farge, samt et bilde av en kråke og et bilde av en fruktkurv, som avgjør hvert trekk. Hver farge korresponderer med en frukt. Triller du fruktkurven kan du velge deg to valgfrie frukter, men triller du kråka må du legge til enda en bit av puslespillet i midten. Hvem vinner? Spillerne eller kråka?

Spillet stimulerer gjenkjennelse av farger og former, finmotorikk, utvikling og utforsking av «vi»- konseptet: Oss mot kråkefanten!

Det å spille brettspill er også en språkstimulerende aktivitet. Å spille brettspill sammen med barna er nesten er like viktig som å lese bøker med dem. Vi får øvet oss på turtaking, samspill og ikke minst begreper. Ferdigheter en må ta i bruk i kommunikasjon med andre mennesker.

Fruktkurver med frukt og en stor terning.

Puslespillet i midten. Legges hele puslespillet før all frukt er plukket av spillerene, vinner kråka!

Spillet kan blant annet kjøpes hos Sprell.

Bursdagen til Lille My ble feiret med familie, og hun storkoste seg. Det er helt utrolig å tenke på at hun har blitt tre år allerede! Og som i fjor, og året før der, sto mamma med en stor klump i halsen og tårer i øynene, når bursdagssangen ble sunget og tretallet blåst ut. Kommer det alltid til å være sånn, mon tro?

Ballonger og gaver på senga hører med 🙂
 

Og muffins til frokost og til barna i barnehagen. Man blir jo bare tre år én gang 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s