Også sååååååå rett rundt hjørnet han var da!

Da jeg skrev forrige innlegg, Rett rundt hjørnet nå! 🙂, ante jeg virkelig ikke at Lillegutt i magen var såååå rett rundt hjørnet!

For en knapp time senere startet riene på kjøkkenet, midt i pizzalaging, middagstid og fredagskosen. Vi parkerte på sykehuset kl. 19 og Knotten vår kom til verden kl. 21.20. Drømmefødsel! Alt gikk fort og greit. Han har det bra, jeg har det bra 🙂 Nå er han snart blitt tre uker allerede, og er en bedagelig, liten fyr som elsker å sove.

Hehe, nei, jeg har ikke født en liten blå kanin, men denne kaninen her har omtrent samme sovestil som Lille Knott 🙂

Storesøster er stolt som bare det, men syns også det er rart at det har kommet «en ny en» inn i familien. Vi prøver så godt vi kan å balansere alt på en riktig måte, men det er jammenmeg ikke lett!

Livet mitt har plutselig blitt mye lettere, fordi jeg endelig kan bevege meg helt fritt igjen. Allerede da jeg gikk fra føden til barsel, merket jeg at bekkenet var på plass. Det var godt å gå normalt igjen! Har merket det litt hvis jeg har sittet litt for lenge eller gått litt for lang trilletur, men FOR en helt annen verden det er å ikke gå rundt å ha konstant vondt lenger! Som ved forrige svangerskap, begynte jeg å tvile på meg selv: Er jeg bare sprø og for overfølsom som tror at jeg har så vondt i bekkenet? Men nei, nå som plagene er forduftet og jeg kan sammenligne bekkenet før og etter fødsel, kjenner jeg hvor vondt det faktisk har vært.

Jeg klapper meg selv på skulderen og gir meg selv en gullstjerne, som har vært så flink å båret fram et barn, med en helsikes bekkenløsning, og samtidig tatt godt vare på en snart treåring. Flink jente! 🙂

Nå som energien er ordentlig tilbake, og ungen min bare sover, strømmer kreativiteten på. Neste stopp nå er dåpen hans, og jeg har allerede begynt å planlegge. For lenge siden skrev jeg et innlegg om at det stakkars strikketøyet mitt, som har ligget lenge og ventet på at jeg skal ta det opp og strikke litt. Etter hvert som tida gikk, innså jeg imidlertid at det ikke ER noen vits i å tvinge fram en strikkeinteresse som ikke er der. Derfor begynte jeg å blogge, fordi jeg liker å skrive. Og jeg liker å tegne, klippe, lime og fargelegge. Det er DET jeg er god på. Jeg misunner både mamma og svigermor som elsker å sitte og klapre med strikkepinnene sine. Det ser så herlig ut å bare sitte der og «strikke seg bort» og samtidig lage de vakreste plagg til barnebarna. Og de får det jo til å se så enkelt ut! Men jeg innså at når stressnakken ble stivere og stivere for hver maske jeg strikket, skjønte jeg at strikking (og sying!) ikke var noe for meg. Og det er greit det, for sånn er jeg!

Mamma orket ikke lenger å se på det stakkars strikketøyet mitt som bare lå der og samlet støv, så hun strikket perlestrikkskjerfet mitt ferdig for meg:

Takk, mamsen!

Prosjektet nå er: Elefantbordkort! Har i dag laget min egen mal og skal snart få kjøpt inn kartong i de riktige fargene. Å jobbe med sånne ting, det gleder meg 🙂

Også slang jeg sammen en sitronkake i dag, siden jeg får besøk i kveld. Oppskriften finner du på Det søte liv.

Herregud, mannen min lurer på om det har klikket for meg, for energinivået før og etter fødselen kan nesten ikke sammenlignes. Men sånn er det når man går fra et ganske slitsomt svangerskap, er så heldig å ha en drømmefødsel, og å føle seg helt tipp topp etterpå. Det er så deilig å føle seg lett igjen! Det er så deilig å slippe alle bekymringene før en fødsel! Det er så deilig å ha fått kroppen sin for seg selv igjen! Det er så deilig å bevege seg fritt igjen!

Og det er så deilig å holde den nydeligste ungen i armene sine og vite at alt bare er veldig, veldig bra.

Takknemlig i lange baner.

4 kommentarer om “Også sååååååå rett rundt hjørnet han var da!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s