Redebygging på høyt plan og tvungen pause fra logopedlivet

Sånn så det ut i garderoben min her om dagen:

 

 

 

Og det så ikke akkurat noe bedre ut videre innover på soverommet…

 

Det finnes en helt naturlig forklaring: Jeg ble helt plutselig grepet av en voldsom trang til å ordne litt i redet mitt til babyen kommer!

 

Med barn nummer en, visste jeg at trangen til å ville ha ferdig rommet hennes og henge de små kjolene på plass i skapet, ville komme.

Og yess! Den kom, og ble møtt på alle mulige områder. Rommet hennes sto klart tre måneder før hun kom til verden, og alt var på stell.

 

Denne gangen har jeg tatt dette med knusende ro, fordi vi erfarte da hvor lenge babyen EGENTLIG sover ved siden av oss på vårt soverom, i vuggen sin. Og vi så at vi EGENTLIG ikke behøvde å ha rommet hennes klart SÅ TIDLIG som vi hadde. Det slo oss også, at hun 7 måneder gammel, ikke brydde seg så mye om det sto «Always Kiss Me Goodnight» over sengen hennes, eller at de tidligste babybøkene hennes sto stablet klare i bokhyllen. Det var heller ikke så viktig at gardinene hadde rosa ugler, eller at uroen spilte «Twinkle, Twinkle, Little Star».

 

Det som derimot var viktig, var å gi henne nærhet, trygget og kjærlighet. Og det fant vi ut at vi klarte å gi henne, selv uten alle disse tingene.

 

Misforstå meg rett; Dette barnet skal også få rommet sitt. Det er bare det at vi denne gangen ikke har stresset noe med det, og planen er å ordne rommet hans til sommeren. Han kommer jo i mars, og vi legger han sikkert ikke på eget rom før litt etter sommeren.

 

Så jeg trodde egentlig ikke at jeg ville bli grepet av dette enorme behover for redebygging denne gangen.

Men det kom, og det kom skikkelig for et par uker siden. 

 

Det er fortsatt slik at vi venter med å ordne rommet hans til sommeren, men jeg har blitt EKSTREMT opptatt av å rydde plass til han for det! Et sted må jeg jo ha klærne hans, og alle de små NØDVENDIGE babydupedittene han behøver. Det er jo kjekt å vite hvor for eksempel ammepumpa er, når du står der med melkespreng, liksom…

Og det var da det startet:

For å skulle frigjøre en kommode til han, betyr masse endringer i mine innbarkede og svært så overfylte skap- og skuffevaner. Det største problemet er: HVOR i alle dager skal jeg gjøre av alt som ligger i den kommoden? Ergo begynte jeg på litt av en oppryddingsoppgave:

 

Du vet de skuffene og skapene du daglige åpner, og tenker hver eneste gang: Å ja, den DER, den må jeg få kastet siden den er ødelagt. Og den der må jeg spørre mannen om han kan reparere. Og den der, den skal jeg gi bort til svigerinna mi. Og den der, den trenger ikke jeg lenger. Kanskje noen andre kan ha nytte av den? Og her, HER er jeg nødt til å rydde!

 

Nå var jeg bare skikkelig lei alt dette, og har nå startet på et rydde- og organiseringsbonanza uten like. Ting kastes, gis bort, repareres, vaskes og sys. Og det er ikke bare begrenset til klær og garderobe. Neida, kjøkken, bad, lekene til Lille My, kontor, papirer, bøker, lagringsplass og alt gjennomgås, sorteres og organiseres. Det klør i fingrene etter å gyve løs på mannen sitt overfylte kontor, men ett sted må jeg sette grensen 🙂

 

Det er deilig da, å få orden på saker og ting før en bringer inn enda et nytt lite menneske i heimen.

Jeg rydder plass, både fysisk og mentalt. Og jeg tror jeg trenger det.

 

Siden jeg også arbeider meg i gjennom en ufrivillig pause fra logopedlivet, så har jeg tid til det også…

Kroppen min har sagt STOPP!

Eller rettere sagt; bekkenet.

 

Jeg hadde bekkenløsning med nummer en, og det er bare blitt enda verre med nummer to. Det gjorde vondt å stå/gå/sitte/ligge, og det gikk utover alt: Jeg glemte bort hva jeg skulle si til foreldre fordi jeg satt bare å tenkte på hvor vondt det gjorde. Jeg følte at jeg ikke var helt til stede med barna i treningssituasjoner på grunn av vondten, og å komme seg inn og ut av bilen til møter og logopedtimer, ble et herk og et ork.

 

Så da var det det med å ta det med ro hjemme da.. For er du vant til en rimelig hektisk hverdag, er det vanskelig å bare plutselig å skulle roe helt, helt ned. Da er det fint å ha en prosjekt eller to hjemme, men å samtidig være flink til å unne seg pauser så bekkenet ikke skal slå seg helt vrangt igjen.

 

Jeg tror jeg begynner å få det til, men det er tidvis fortsatt vondt å stå/gå/sitte/ligge. Fysioterapi lindrer i noen dager, men det kommer snikende tilbake.

 

Å ha bekkenløsning er egentlig en rimelig lunefull affære: Jeg kan ha slappet av hele dagen, og likevel gå rundt stiv som en stokk på kvelden. Har skjønt at det er lite å få gjort med det. Totalt sett har jeg det i alle fall bedre når jeg får slappet av litt, så det var kanskje greit da, men en liten pause fra logopedlivet akkurat nå.

 

Også nærmer det seg jul da, og bare tanken gjør meg glad 🙂

 

 

Hei og hopp fra en gravid, litt sliten, veldig takknemlig og stort sett blid og glad Logopedmamma! 🙂

 

 

#logopedmamma #medhjerteforspråket #logopedlivet #gravidlivet #gravid #graviduke24 #uke24 #redebygging #nesting #mamma #mammalivet #mammablogg #jul #snartjul #gledesegtiljul #rydding #organisering #bekkenløsning

4 kommentarer om “Redebygging på høyt plan og tvungen pause fra logopedlivet

  1. Hei Håper du kan hvile så mye som du trenger! Jeg ønsker deg masse lykke til med å ta vare på og ta hensyn til leddene i bekkenet ditt! Deler din blogg til min Facebookside Bekkenløsning Pelvic Girdle Pain – fordi jeg vet at (så alt for) mange kjenner seg igjen i det du skriver og ønsker å lese om andre som også finner måter å håndtere smertene på. Du får sikkert masse info. fra din behandler om det jeg tipser deg om her, men kanskje andre med bekkenløsning leser dette? Jeg tar sjansen på å tipse om: Brosjyren som ligger på siden til Landsforeningen for Kvinner med Bekkenledsmerter – Lkb.no , Den har mange gode tips for å gjøre hverdagene lettere. Å legge ei pute eller ei sammenrullet dyne mellom beina gjør hvilen enda bedre: videoen her viser hvordan det fungerer: http://mumanu.co.uk/video/ . Om det er smertefullt å snu seg i senga, kan et vendelaken/glidelaken – eller et veldig glatt stykke stoff eller en silkepysj – være smart slik som denne videoen viser: https://www.youtube.com/watch?v=v69finlEx1s Håper du får mange gode og smertefrie stunder framover! Anne i Trondheim

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s