Tegne, tegne, tegne. Det er gøy det! Og det syns ungene også :)

 

Det kan være så avslappende, gøy og fengende med tegning!

 

Jeg tegner mye med Lille My. Vi lager mange krusedulletegninger (hun er jo bare 2 år!), lapper og beskjeder til pappa og tegner belønningsplakater sammen. Vi hadde en runde i sommer med tannpussen, og da var det fint med en liten belønningsplakat med bokser til klistremerker, tegninger av en tannbørste, tannkrem, noen fluortabletter osv. Hvis det jeg vil ha og trenger, ikke finnes, lager jeg det like greit selv 🙂

 

Mye fra mammalivet kan overføres til logopedlivet, og jeg bruker veldig ofte tegning som «treningsmiddel» i logopedtimene mine.

 

Et eksempel: For noen uker siden var Lille My en del syk, så vi hadde en uke der det var vanskelig å forberede seg skikkelig fra dag til dag. Jeg pleier å enten ta med meg det utstyret jeg behøver fra kontoret dagen før, eller så stikker jeg innom på vei til skole eller barnehage og tar det med meg på veien. (Som oftest har jeg glemt noe, og må stikke innom kontoret uansett…).  Den dagen jeg tenker på rakk jeg imidlertid ingen av delene, og for slike dager har jeg alltid en back- up:

Blanke ark og fargetusjer.

 

I uttaletrening tegner jeg for eksempel bilder av de ordene jeg vil barnet skal trene på. I stammebehandling, tegner jeg eller barnet, for eksempel hvilke følelser som kommer frem når ordene sitter fast. Eller vi tegner en kjole som inneholder alle tingene barnet selv mener det er god på, for å øke selvtillit. Fantasispill som vi kommer på der og da med de ulike øvingsordene, er også populært, eller vi bruker øvingsordene i en sjørøverhistorie og tegner opp for eksempel et skattekart:

 

(R- skattekart)

(Vokalord- skattekart)

 

(Selvtillit- jente)

(Selvtillit- gutt)
 

 

Ungene storkoser seg, og timen flyr av garde. De kan til og med bli skuffet når jeg kommer tilbake uken etter, med de spillene eller øvelseskortene vi pleier å bruke. Da etterspør de gjerne ark og fargetusjer. Dette er en fin «gulrot» å ha på lager, at hvis de trener godt, skal vi snart tegne igjen.

 

Håper du nå ble inspirert til å lage din egen tegning til den situasjonen du trenger den til. Enten det er belønningssystem til unger som ikke vil sovne om kvelden, materiell til språkgrupper i barnehagen eller som en del av spesialpedagogiske opplegg på skoler. Jeg mener ikke at en skal bytte ut det fine materialet som finnes rundt omkring, men å «shake things up a bit» med dine og ungenes egne tegninger 🙂

 

God (tegne)helg!

Hvis du liker å tegne, da 😉

 

 

#logopedmamma #medhjerteforspråket #tegne #tegning #tegninger #mammalivet #mamma #mammablogg #mammalivet #logopedlivet #detenkleeroftedetbeste #stamming #uttale #uttaletrening #artikulasjon #artikulasjonstrening #godfredag #godhelg #fredag

 

 

2 kommentarer om “Tegne, tegne, tegne. Det er gøy det! Og det syns ungene også :)

    1. Marteparte: Hei Marte 🙂 Send meg en Mail på tuppiluu.icloud.com. Beskriv alder og hvilken lyd som kommer istedenfor s- lyden/hvordan den avviker, så skal jeg se om jeg har et tips på lager 😉

      Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s