AppAnbefaling: Sound Touch + kloke råd på barnevakten.no

Vel overstått helg! 🙂

 

Håper alle har hatt det fint. Jeg har hatt en veldig stille og rolig helg, etter en uke med sykdom hos både Snuppelure og meg. Vi har «bare» vært forkjølet, men det betyr urolige netter, gråt og feber, og det kan være slitsomt nok det! (Ja, jeg har også grått, fordi det skjer når mammaer får for lite søvn).

Nå ser det ut til at vi er på bedringens vei, så da gjør vi oss klare for en ny uke med jobb og barnehage 🙂

 

Jeg får ofte spørsmål om hvilke apper jeg bruker i arbeidet mitt og sammen med min lille Snuppelure.

Det er ganske mange apper jeg har blitt veldig glad i, og det kommer stadig flere og flere, som bare blir bedre og bedre

 

Men en app jeg liker veldig, veldig godt, og som jeg bruker både som en «icebreaker» med små barnehagebarn og min Lille Skjønne, er denne:

 

 

SOUND TOUCH heter den.

 

Det som er så fint med den er at den fenger selv små barn, så den har vært fin å bruke i første møte med de minste barnehagebarna jeg arbeider med. Sammen med min egen Lillefrøken har jeg kunnet bruke den fra hun var veldig liten. Jeg tror kanskje jeg lastet den ned da hun bare var 9-10 måneder. Den har vært fin å ha når vi har sittet på venterom, eller har vært nødt til å holde henne rolig i andre sammenhenger. Til å begynne med viste jeg henne kun hunden, katten og kua, så det ikke skulle blir for mange inntrykk å ta inn for henne når hun var så liten.

 

Appen er språkstimulerende til tusen, fordi du kan benevne dyrene etter hvert som dere trykker på bildene. I tillegg kommer hvert bilde med den tilhørende lyden: kua rauter, pusen mjauer, hunden bjeffer, og så videre. Det er bilder av ekte ting, og ikke tegninger:

 

 

Du kan velge flere kategorier på den samme appen: husdyr, mer eksotiske dyr, fugler, kjøretøy, musikkinstrumenter og huslige ting (som for eksempel vaskemaskin, leker, klokke, og lignende). Og for de som er redd edderkopper og slanger; De kan blokkeres inne i innstillinger på telefonen din. (Her er den INGEN slanger i gården, nei!).

 

Vi har nå gått over til VIDEO TOUCH. De samme kategoriene som finnes i Sound Touch, finnes også i disse appene, men nå er det en video som vises, istedenfor et bilde. Nå er jenta vår litt over to år, og Video Touch fenger veldig nå.

 

 

Denne appen sørger for litt alenetid for mamma på badet på morningen, så jeg får klint på meg litt sminke og slengt på meg noen klær før vi plutselig må komme oss ut døra 🙂

 

Appene kan også fint brukes i samlingsstund eller i språkgrupper i barnehagen, for eksempel hvis temaet en gang er dyr, kjøretøy, etc.

 

Jeg mener å huske at Sound Touch kostet rundt 60 kroner og at Video Touch kostet ca. 30 kroner pr. kategori. Det er mulig å også kjøpe hele pakken til rundt 200 kroner. Fåes i AppStore og finnes også til de andre typen mobilene som ikke stammer fra Apple. Jeg er nok fanget i Apple sitt nett…

 

Også har vi dette store spørsmålet da, som lurer i bakgrunnen hver gang vi setter ungen vår foran en iPad med en app eller foran TV`en med Fantorangen på full guffe: Hvor mye (eller lite) er nok når det kommer til barn og digitale medier?

 

Her skal en trå forsiktig, for her føles det ut som om det er like mange meninger og svar som det er foreldre og barn i verden. Regelen vår, er at det ikke skal overstige en hel time i løpet av en dag. Men helt ærlig talt, er det sjelden vi er oppe i en time om dagen. Hun er ikke så interessert enda, men jeg regner med at den interessen øker med alderen. Da tenker jeg at det er viktig å passe på, følge med og sette grenser tidlig, så grensene ikke kommer som et sjokk på barnet når de begynner å bli VELDIG interessert i TV og denslags.

 

Vi var så heldige å får være med på et foredrag i barnehagen om barn og digitale medier. Det var Barnevakten.no som holdt foredraget, og det var veldig lærerikt for oss. Foredraget gikk mye på det å sette klare grenser tidlig, og å også tenke nøye i gjennom hvordan du som forelder oppfører deg, og ikke minst, hva du selv deler med andre på digitale medier. Barn lærer av sine foreldre, også dette.

 

Barnevakten.no guider også oss rådville foreldre på sine nettsider om alt fra barnas sikkerhet på nett til anmeldelser av filmer, spill og apper. Hvilket spill kan man egentlig trygt kjøpe til sin åtteåring? Barnevakten.no har svaret.

 

Da ønsker jeg dere alle sammen en herlig kveld! Kos dere med alle de fine tipsene og rådene fra Barnevakten.no

🙂

 

 

#logopedmamma #medhjerteforspråket #mamma #mammahjertet #mammablogg #foreldre #foreldreogbarn #app #apper #appertilbarn #språkapper #språkstimulerendeapper #appanbefaling #soundtouch #videotouch #barnevakten.no #barnevakten #tips #råd #tipsogtriks

 

3 kommentarer om “AppAnbefaling: Sound Touch + kloke råd på barnevakten.no

  1. Fint innlegg 🙂 Jeg har sett at tantebarna mine har noen slike apper å de lærer visst mye av de 🙂
    Ta gjerne en titt på nye bloggen min å gi meg noen kule ideer om hva jeg kan blogge om nå i starten 😀

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s