Amm, amm, amm, hvis du kan! Men smart :)

Denne uken er «World Breastfeeding Week», og jeg slår et slag for amming!

 

World Breastfeeding Week feires hvert år fra 1. – 7. august. Uken ble innført hovedsakelig for å skape bevissthet rundt amming verden over. I beskjeden fra UNICEF og WHO angående World Breastfeeding Week 2016, heter det at:

Amming er en av de mest effektive – og kostnadseffektive – måtene å redde og forbedre livene til barn over hele verden. Amming fremmer livslange helsefordeler for både barn og mødre.

Les hele beskjeden HER, og ta en kikk innom den offisielle nettsiden til World Breastfeeding Week.

 

 

Du kan også lese mer på WHO sine hjemmesider. Her ligger det en del plakater (fra 2013) med gode råd for hvordan du kan forberede amming før fødsel, tips til nybakte mødre, tips til hva venner og familie kan gjøre for å tilrettelegge for amming, samt favoritten min, hva far kan gjøre:

 


 

 

Jeg er klar over at ikke alle får til å amme, og det har jeg stor respekt for. Men hvis du er så heldig å kunne: Ut med puppen!

 

Og jeg er stor fan av Smart Amming. Det vil si at vi som mødre må stå på retten vår om å kunne amme barnet vårt i offentligheten, men du trenger ikke å sitte med puppen ute i en halvtime etter at du er ferdig med å amme. Det er også mulig å ta hensyn og dekke til puppen, så du ikke deler hele deg med omverdenen. Det er trist at noen ikke tåler synet av en ammende kvinne, og jeg tenker at det er deres problem, og at de må gå i seg selv å finne ut av hvorfor dette virker så støtende på dem. Vi mødre skal ikke legge bånd på oss av den grunn, men kanskje tenke over om vi er ute etter å gi barnet vårt mat eller å provosere? For det er stor forskjell på de to. Mener jeg. Men her er vi uenige alle som én 🙂

 

I norge har vi, i tillegg til helsepersonell på sykehuset og helsestasjonen, Ammehjelpen som hjelper norske mødre med amming. På deres nettside finnes artikler, tips og råd om amming. I tillegg kan du få direkte kontakt med en ammehjelp som kan veilede deg videre.

 

Ha en vidunderlig ammeuke, og amm, amm, amm, hvis du kan! 🙂

 

LES OGSÅ:

Farvel, herlige ammestund

 

 

#logopedmamma #medhjerteforspråket #mamma #mammablogg #mammalivet #livetsommamma #worldbreastfeedingweek #verdensammeuke #breastfeeding #amming #amme #ammebarnetmitt #unicef #who #worldhealthorganization

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s