BokBlikk: Tut og kjør (Eric Carle)

Eric Carle er kanskje aller mest kjent for sin bok: Den lille larven Aldrimett.

Han er en amerikansk forfatter som ble født i New York i 1929. Vil du lese mer om Eric Carle, kan du gjøre det HER.

 

 

Denne boken kom jeg over hjemme hos lekekompisen til Lille My. Den heter Tut og kjør og ble utgitt i 2014 av Gyldendal Forlag. Boken er delt opp i to deler: Øverst finner dere selve boken som dere kan bla i, og under boken er det festet et slags dashbord med ratt og ulike knapper dere kan trykke på. Underveis i boken er det tegnet inn bilder av de ulike knappene dere kan trykke på, som passer til den teksten som leses.

 

Logopedpoeng: 


 

 

Enkel, enkel, enkel tekst. Det er snakk om én linje på hver side som beskriver akkurat det en ser på bildet: «Bilen kjører nedover veien», «En ferge frakter bilen bortover vannet», «Et tog kjører ved siden av bilen»! Og som du ser av de enkle setningene, forklarer de en tings plassering i forhold til andre ting. Med andre ord, dere kommer innom ulike preposisjoner gjennom denne boka. Dere kommer også innom begrepene tog, bil, fly, brannbil, båt og ulike dyr. Grunnen til at boken ikke har fått 5 hjerter, er at tegningene er en smule abstrakte, slik at det kan være vanskelig for de aller minste barna å se at en sauen egentlig er en sau. Men, dette er jo klassiske Eric Carle- tegninger og det er slik de er. Punktum. Og vi elsker dem 🙂 Totalt sett: en svært fin bok med tanke på barns språklige utvikling.

 

 

 

Mammapoeng:

 

Snuppelure ELSKER denne boken! Nå er hun kanskje over gjennomsnittet glad i bil grunnet bilgal pappa og generelt bilgale mannfolk i familien, men hun lyser opp hver gang jeg spør om vi skal lese «bilboka». Det er artig at rattet kan heves ut fra boken slik at hun faktisk kan sitte på fanget mitt og late som om hun kjører mens vi leser. Boken er bygget opp slik at bildet som er rett foran barnet skal illustrere veien som man ville sett den, hadde vi sittet inne i en ekte bil. Rattet lager også lyder når det svinges fra side til side. I tillegg er det behagelige lyder på lydpanelet; Ikke så høyt at du er tilnærmet døv etter en lesestund, men heller ikke så lavt at vi må være musestille for å høre lydene. Boken og lydpanelet virker også å være solid, og det er et must hvis en noensinne har sittet og observert hvilken behandling bøker (og leker generelt sett) får innimellom. De får gjennomgå her i huset, for å si det sånn.. 🙂 Topp score på mammapoengene!

 

 

Boken passer for barn fra ca. 2 år.

(Selv om du kan lese bøker for barnet fra det omtrent er født. Les mer om det her: Mammahjertet og boktips for de minste.)

 

Ha en strålende fin søndag 🙂

 

#logopedmamma #medhjerteforspråket #bokblikk #boktips #boktipsfordeminste #boktipsforbarn #språkstimulering #mamma #mammablogg #mammalivet #logopedlivet #logoped #ericcarle #tutogkjør #ericcarletutogkjør #ericcarlebøker #bøker #bok #bokanmeldelse

 

Har du en bok du vil jeg skal kikke nærmere på i BokBlikk? Send meg en Mail.

 

 

 

2 kommentarer om “BokBlikk: Tut og kjør (Eric Carle)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s