Påsketempo, egenmekka stigespill og påskebillek

I dag har det vært påsketempo på jobben.

Veldig deilig, egentlig, for alle er i både feriestemning OG vårstemning!

Og med en så herlig gjeng fra før, blir stemningen egentlig bare tippere enn tipptopp 🙂

 

 

Jeg har viet dagen til forefallende arbeid. Du veit de tingene som har stått på lista di i evigheter, som du egentlig ikke har behøvd å gjøre med en gang, for det er ingen som er avhengig av at du gjør dem? Men, de hadde vært kjekke å fått unnagjort? Sånne ting har jeg fått gjort i dag.

Og en av de tingene var å lage flere stigespill til ungene jeg jobber med. Etter at jeg begynte med å tegne dem selv, og ikke klippe og lime inn bilder digitalt, er det nesten ingen av dem som vil ha de gamle spillene lenger! Til en gutt jeg jobber med delte jeg ut et stigespill med fine bilder hentet fra Word, på ord som begynner med TR-. Han kikket skuffet på meg og sa: «Har du ikke tegnet det SELV????».

 

En liten vekker egentlig, fordi jeg kaster meg over alt det nye utstyret som kommer, som er så flott og fint. Men det ungene egentlig vil ha, er noen snåle tegninger som den merkelige logopeden deres har laget. Diskusjoner om hvorvidt tegningen av eselet, egentlig er et esel eller en gris, og litt velment «mobbing» av logopedens illustrerte tolkninger av mennesker, setter fart på treninga. Og det er ikke feil, sett fra logopedens ståsted 🙂

 

 

Nå er det nok mange av dere som skal kjøre noen timer i bil for å komme til hytta, og hva er vel bedre da enn å legge inn bittelitt språkstimulering på turen?

Både «Mitt skip er lastet med» og «Gjetteklementin» kan brukes både i bilen og på hytta i påsken.

 

Og disse kan brukes i bilen:

  • Be barnet om å kikke ut av vinduet og lete etter ting som starter med samme lyd. Det er mange ting å se på veien frem til hytta.
  • «Navn- på»- leken: Hvor mange frukt, leker, biler, dyr kan vi komme på?
  • «Førstemann»- leken: Erik får fargen gul, Per får fargen blå og Nelle får fargen grønn. Førstemann som har sett 5 biler av «sin» farge skriker ut når de er ferdige. Hva med et artig ord som «onomatopoetikon» eller «simsalabim»?
  • Finn et navn eller en gjenstand til alle bokstavene i alfabetet.
  • Mamma starter å fortelle en historie og akkurat da det begynner å bli spennende skal Ole fortsette, så pappa, osv. Kanskje dere kan lage en påskekrim sammen før dere parkerer ved hytta?

 

 

Da håper jeg dere har hatt en fin biltur og er vel fremme på hytta.

God påske alle sammen! 🙂

 

#logopedmamma #medhjerteforspråket #påsketempo #logoped #barnogspråk #språktips #stigespill #påskebillek #påsketur #hytta #påske #påskekos #påskeferie #språkstimulering #påskeegg #mamma #mammablogg #mammalivet #logopedlivet

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s