Logopedmamma i farta!

I dag har jeg vært rundt omkring på skoler og møtt mange herlige barn.

 

Den stappfulle logopedveska er som alltid med når Logopedmamma kommer susende over glattisen 🙂

 

 

Jeg snakket med min gode kollega her om dagen, om at vi er så utrolig heldige som får jobbe med barn hver eneste dag. Ikke bare er det hyggelig å sitte ned med dem, i ro og fred, og trene med dem, men de stoler på at vi kan hjelpe dem med et problem de har. Det er skummelt og givende på en og samme tid, det! Skummelt, for tenk om jeg ikke klarer å hjelpe barnet? Givende, fordi det er så utrolig moro når vi får det til!

Dette høres sikkert skikkelig teit ut, men jeg får ALLTID gåsehud når en lyd plutselig kommer på plass. Enten om det er en r-, s-, k-, eller l- lyd. Det er like herlig hver gang, men når lyden har sittet langt inne, og både barnet, foreldrene og logopeden har lagt all godvilje til for å få det til, da er det ekstra herlig når det ENDELIG løsner.

Bare tenk på det, hvor viktig språket egentlig er: Det er (for de aller fleste) hovedmåten vi kan uttrykke oss på ovenfor andre mennesker. I tillegg kommer kroppsspråk, gester og mimikk. Problemer med å uttale en r- for et barn, er ikke «bare en r-» for dette barnet. Vansken kan virke liten for folk rundt, men STOR for barnet.

 

 Så, til dere som trener, foreldre til noen som trener, eller andre logopeder:

 

 

 

#logopedmamma #medhjertetforspråket #logoped #mamma #mammablogg #språkvansker #uttalevansker #engoddag #keepcalmandlovespeechtherapy #speechtherapy #logopedi 

 

2 kommentarer om “Logopedmamma i farta!

  1. spesialpedagogisk rådgivning og spesialpedagogisk utviklingsarbeid. Hva er forskjellen på de? Når du gikk på skolen,hvilken av de gikk du på?

    Liker

    1. Lene: Hei Lene, og beklager sent svar. Dette er noe nytt, å skille på rådgivningsbiten. Det var ikke et slikt skille da jeg gikk på Universitetet. Slik jeg har forstått det, gir spesialpedagogisk rådgivning deg testkompetanse på blant annet evnetesten WISC. Det er nok en fordel å ha dette dersom du ønsker å jobbe i blant annet PP- tjenesten etter hvert. Den andre retningen er mer rettet mot undervisning i skole og barnehage. Jeg tenker kanskje at du har flere muligheter med spesialpedagogisk rådgivning? Les mer på nettsidene til Universitetet i Oslo under Masterstudium i spesialpedagogikk. Du kan også ringe Universitetet og høre. De pleier å være veldig behjelpelige. Lykke til! 🙂

      Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s