Bloggen i godt selskap, Julemamma og tidlig skribling

God lørdagskveld 🙂

 

 

 

Jeg er så heldig at bloggen min har fått litt plass i denne månedens utgave av «Dyslektikeren», magasinet til Dysleksi Norge. Og det RETT over Ole Petter Ottersen, rektor ved Universitetet i Oslo, som også tidvis blogger om språkvansker. Jeg tviler på at Ole Petter også deler bilder av kaker, Kählervaser og rotete stuegulv, så selv om bloggene våre er nevnt på samme side, er de nok rimelig forskjellige 🙂

Uansett, er jeg veldig stolt og takknemlig for at de har plukket opp bloggen min og gitt meg en omtale. Tusen takk, Dysleksi Norge! 🙂 Det betyr at informasjon om språk kommer ut til flere.

 

Nå har Julemamma slått til og forvandlet det ellers så vanlige huset til et skikkelig JULEHUS!

Jeg fikk tak i noen ordentlig søte «pom- pomer» som minner om STORE snøfiller. De henger i vinduer og i spotrekker rundt omkring i huset og gir meg den rette julestemningen. Når været ikke fikser julestemning ute, så får jeg fikse det selv, inne! 🙂

 

Et lite språkstimulerende tips på tampen:

I disse «julekortskrivetider», kan du bruke muligheten til å sitte med barnet ditt og «skrible» julekort sammen. Bente Hagtvet har skrevet en bok om hvor bra «liksomskriving/rabling/skribling» er for barnets språkutvikling og senere utvikling av lesing og skriving. Det finnes en link mellom utviklingen av talt og skrevet språk. Les mer om boka på Bokelskere.no. Hun snakker om barn fra 2- 6- årsalderen, og boken er i hovedsak rettet mot førskolelærere og arbeid med tidlig skribling i barnehagen.

Se for deg dette: Du sitter med dine julekort og konvolutter, og barnet har fått sine egne kort og konvolutter og sitter ved siden av deg. Si: «Nå skal vi skrive julekort. Nå skal jeg skrive et kort til onkel Lasse, også kan du skrive et kort til Bestemor (eller Julenissen!)». Barnet skribler i vei, tegner og lager kruseduller. Spør spørsmål som: «Hva skriver du?», «Skriver du hva du ønsker deg», «Kanskje du skal skrive at du er glad i bestemor?», osv. Dette er barnets første møte med skriftspråket, og kan kanskje bidra til å vekke dets interesse for det skrevne ord? Aktiviteten og spørsmålene/kommentarene må selvfølgelig tilpasses alderen og interessen til barnet. Hvis barnet er en unge med mye energi som ikke orker å sitte så lenge stille og holde på med slikt, er det ikke sikkert tidlig skribling er noe å prøve på akkurat nå.

Det går an å finne språkstimulerende aktiviteter over alt! Man må bare være litt kreativ 🙂

 

God helg! 🙂

 

#logopedmamma #medhjerteforspråket #logoped #mamma #mammablogg #hverdagslivet #jul #tipsogtriks #tidligskribling #bentehagtvet #språkstimulering #julekort #pompomer #snøfiller #julestemning #lørdag #lørdagskveld #førjul #førjulsstemning #interiør #julepynt #dyslektikeren #dysleksi #dysleksinorge #stolt #takknemlig #julemamma #julehus #julekort #bokelskere

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s