Snart helg og tips til et superdupert bildeforklaringsspill :)

God torsdag, alle sammen!

Nå er det ikke lenge til det er helg igjen, og det trenger i alle fall jeg. Det har vært en lang uke med barn som fortsatt strever med alle barnehagebasiluskene og våkenetter, i tillegg til hektiske dager på jobben.

Her er et lite utvalg av noe av det treningsmateriellet jeg har brukt i løpet av denne uka:

Jeg har tidligere nevnt at en logoped er veldig avhengig av godt treningsmateriell, og jeg er stadig på utkikk etter nye spill og bøker jeg kan bruke i arbeidet mitt med klientene. Noe av dette utstyret har vært med meg i mange år allerede, og er favoritter som jeg bruker veldig ofte.

Junior Alias er et spill jeg har brukt lenge, og er så absolutt en personlig favoritt. Det bruker jeg både når jeg arbeider med barn som har språkvansker og barn som strever med taleflytvansker. Spillet passer for barn fra ca. 5 år og oppover. Det er et bildeforklaringsspill der barnet skal forklare ordet på bildet uten å bruke selve ordet. Dette er fin begrepstrening, samtidig som barnet må formulere fine og riktige setninger og forklaringer, bruke synonymer og antonymer, samt antydninger for å få motspiller til å gjette seg fram til det riktige ordet.

Artig er det også! For både liten og stor 🙂

Junior Alias kan blant annet kjøpes HER. Jeg har denne reiseversjonen av spillet, med et bilde på hver side av kortene. Det originale spillet har bare ett bilde på hvert kort og kommer med et større spillbrett enn reiseversjonen. Dette er noe dyrere i pris. Jeg opplever at barna ikke er så nøye på å bruke selve spillbrettet når vi spiller. De er bare veldig ivrige etter å forklare ordene. Vi trekker derfor ett kort av gangen og forklarer ordene på tur.

Spillet anbefales på det varmeste, og kan være en super julegave til noen heldige små i år! 🙂

(Hint, hint, det nærmer seg jul..)

 

#logopedmamma #medhjerteforspråket #logoped #mamma #mammablogg #foreldre #foreldreogbarn #familie #barn #språkvansker #barnogspråkvansker #språktips #tipsogtriks #tipsogråd #junioralias #brettspill #språkspill #julegaver #julegavetips #jul #begreper #begrepstrening #logopedlivet #nånærmerdetsegjul

 

2 kommentarer om “Snart helg og tips til et superdupert bildeforklaringsspill :)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s