Språklek i barnehagen og verdens viktigste jobb

Jeg veit jeg har noen lesere som jobber i barnehagen, så her er først og fremst et tips til dere.

«Språklek» av Carin Rydja og Ellen Heidi Strand:

Men er du forelder og kjenner at du kanskje har behov for litt påfyll av kunnskap om barn og språkutvikling, kan også boken være noe for deg. Alle behøver idéer til nye sanger, rim og regler, og det finnes det flust av i denne boken.

Det finnes drøssevis med andre bøker som inneholder sanger og rim, men det fine med denne er at du her får alt samlet på et brett. Hovedfokuset i «Språklek» retter seg spesielt mot språkutviklingen til de minste barna.

Jeg har alltid vært veldig glad i denne boken, og har hatt den i mange år nå. Den har vært med meg som et eksempel inn i mange veiledninger i barnehager, og barnehagene har virket svært fornøyd med å bli presentert et konkret opplegg de straks kan sette i gang å arbeide med.

Boken er lagt opp som et 10- ukers program, med konkrete og strukturerte daglige språksamlinger. Alt du trenger av materiell finnes i boken, blant annet sanger, rim, regler, vers og flotte, fargerike kopieringsoriginaler. Programmet starter med å bare skulle lytte til alle lyder som finnes rundt oss og sette navn på det vi hører. Etter hvert tar den for seg munnmotoriske øvelser, eventyr og fortellinger, rim, regler, og så videre.

Foreldre kan «plukke» som de vil av boken, og velge seg ut sanger, rim, regler, tungeøvelser eller eventyr de føler de kan bruke sammen med sitt barn.

Den er utgitt gjennom GAN Aschehoug forlag, og kan bestilles HER.

 

God arbeidsuke til alle førskolelærere 🙂 I mine øyne har dere en av verdens viktigste jobber!

 

#logopedmamma #medhjerteforspråket #logoped #mamma #mammablogg #familie #foreldre #foreldreogbarn #barnogspråk #barn #språk #språkutvikling #språkstimulering #barnehage #barnehageansatte #førskolelærere #verdensviktigstejobb #språklek #språklekibarnehagen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s