Jeg burde kanskje…?

Møt strikketøyet mitt. Det ligger der borti strikkekurven. Siste gang det hadde nærkontakt med mine fingre, var for ca. seks måneder siden. Da strikket jeg en rad. Eller en rekke. Eller hva det nå kalles? Det skal egentlig bli et skjerf. Som jeg skulle hatt på meg i fjor vinter. Når det ikke gikk, var målet denne høsten og vinteren. Eeeeeeh, so far, NOT so good…!

Kvelden i kveld var egentlig den mest perfekte strikkekvelden i historien! Mannen er på bursdagsfest, baby sover søtt i senga si, «Skal vi danse?» på TV, tente lys og sjokolade. Da burde jeg jo også tatt fram strikketøyet? For det er det andre mødre gjør? De sitter i sofa`n og koser seg med strikketøyet sitt. Blah!

Men det er så kjedelig!!!

Jeg kan komme på 1000 ting jeg heller vil enn å sitte å strikke! Eller enda værre: SY! Å herregud, å sy er ENDA verre! Jeg blir så utrolig imponert over mammaer som sitter og syr nydelige klær til barna sine. Og som strikker praktisk ulltøy til barnehagen, flotte strikkede sommerkjoler og babytepper i gave til vordende mødre i venninnegjengen.

Jeg husker vi hadde en dame her (på min alder) som kjøpte en sofa vi hadde lagt ut på finn.no. Hun kom langveisfra, men var strålende fornøyd, fordi hun fikk hentet sofa`n hos oss OG tatt en tur til Stoff og Stil i Kobbervikdalen i samme slengen. Da kunne hun kjøpe stoff så hun fikk sydd nye klær til barna sine. Jeg husker min mann var meget imponert over dette. Han begynte å si: «Marita, du skulle ikke ha…..?» Men han stoppet seg selv da han møtte blikket mitt. Klok mann!

For det er nemlig det; Jeg skulle ikke bare ha, fordi jeg liker det ikke. Og jeg har jo forsøkt meg. Gang på gang. Jeg har meter på meter med stoff i plastbokser i skapet. Jeg har stoff med et bilde av et ekorn og en kongle. Det skulle bli til puter til sofa`n. Det prikkete stoffet skulle bli en eller annen løper eller noe sånt. Stoffet ligger fortsatt pent i plastkassene sine…

Jeg har filtstoff i alle regnbuens farger. Jeg skulle lage en ugle- uro til Lille My da hun kom til verden. Det var jo virkelig en ting jeg burde gjøre; starte med noe håndarbeid nå da jeg skulle bli mor. Problemet var bare at det var sååå fryktelig kjedelig… Det ble med to ugler. Her er den ene. Den andre finner jeg ikke, fordi den har Lille My lagt et lurt sted 🙂

Jeg liker det ikke, og jeg er heller ikke noe flink til det. Jeg har lært meg å legge opp masker mange ganger, men hver gang jeg skal forsøke meg på et nytt prosjekt, fordi jeg kanskje burde, ender jeg opp med å nok en gang google hvordan det gjøres. Jeg husker heller ikke hvordan jeg strikker vrangbord. Det fester seg ikke, fordi jeg er ikke interessert. Det ligger ikke for meg. Jeg har innsett det nå. Jeg beundrer virkelig de flotte mammaene som liker å strikke og sy. De er kjempeflinke og før skulle jeg ønske at jeg også kunne være like flinke som dem. Men, så har det skjedd noe. Jeg har skjønt noe. Og det er at alle kan ikke være like flinke til alt. Jeg har gjort et ærlig forsøk, men har innsett at det er ikke meg.

Så hva er egentlig meg? Hva gir meg like stor ro som det gir min mamma å sitte og kose seg med strikketøyet sitt på kvelden?

SKRIVE. Det er mitt. Før denne bloggen, var det dét jeg gjorde da også. Fikk jeg ikke sove; fram med Mac`n for å skrive litt på dokumentet «Drodlerier» som snart nærmer seg 150 sider. Eller skrive litt på barnebøkene som ligger på vent til å en gang å skulle sendes inn til forlag. Det er mitt strikketøy.

Også tegner jeg. Elsker det!

Heldigvis er jeg så heldig å ha både en mamma og en svigermor som er noen racere til å strikke, og som sørger for både praktisk ulltøy, søte sommerkjoler og andre ting til jenta mi. Og i dag fikk jeg en nydelig løper av mamma til spisestuebordet mitt.

Vi er forskjellige, og takk og lov for det, for verden trenger kronikker og bøker også, i tillegg til ulltøy og løpere. Så nei, jeg burde ikke kanskje 😉


Marita ❤

4 kommentarer om “Jeg burde kanskje…?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s