Kjøleskapsgrøt og regnvær!

Det regner ikke. Det REGNER!!!! her jeg bor. Ettermiddagen ble derfor brukt til innekos; Is etter middag og lage telt i stua. LilleFrøken storkosa seg! Vi ble sittende inne i teltet vårt i nesten en time; Leste bøker, sang og slappet av i den gedigne putehaugen vår. Etter leggetid ble det rydding, pakking av sekker og vesker og forberedelser til morgendagens frokost.

Jeg har nemlig fått en ny frokostfavoritt! Kjøleskapsgrøt eller «overnight oates», som det også kalles. Himmelsk og genialt!

Jeg var litt skeptisk til kald grøt, men kald grøt viste seg å være overraskende godt! Også så herlig at den lages kvelden i forveien. Det betyr at når Lille My får sin grøt på morgenkvisten, kan jeg spise min samtidig. Den står jo fiks ferdig i kjøleskapet og bare venter på meg. Hvis jeg får ha den i fred, vel å merke… Viste seg at hun også likte «overnight oates» 🙂

Jeg brukte grunnoppskriften til IdaFrosk og justerte bittelitt på den: 

1 DL STORE HAVREGRYN

1 DL MELK

1 DL YOUGHURT MED VANILJESMAK

1 STOR SPISESKJE LINFRØ ELLER CHIAFRØ

1 TS SØTT (SUKKER, HONNING, SUKRIN, E.L.)

Ingrediensene blandes sammen og helles i en beholder med lokk. Settes i kjøleskapet over natten. Neste morgen: voila! En tykk, deilig grøtmasse som kan toppes etter eget ønske. Jeg har til nå prøvd ut blåbær, bringebær, jordbær, kokosmasse og nøtter som topping. Nam, nam!

Og har du, som jeg, en mann som ikke klarer å stå opp når klokka ringer, og som har kronisk dårlig tid på morningen, er kjøleskapsgrøt også fint å spise på vei til jobb. Lagde derfor dobbel «røre» og puttet hans kjøleskapsgrøt i et tomt youghurtbeger.

God frokost i morgen 🙂


Marita ❤

4 kommentarer om “Kjøleskapsgrøt og regnvær!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s