Lær deg å snakke saaaaaktere :)

Jeg har nettopp kommet fra en taleflytveiledning med personalet i en barnehage. Det vil si at jeg har veiledet dem på hvordan de skal forholde seg til barn som stotrer/stammer.

Noe av det viktigste du kan gjøre når et barn stotrer/stammer, er å tenke over og redusere ditt eget taletempo. Vi er talemodeller for barna våre, og de hører på og modellerer talen vår. Ikke bare når vi prater med barnet, men også når vi snakker med hverandre rundt barnet. Derfor er det viktig å snakke rolig og sakte når du snakker med barnet på tomannshånd, men også være bevisst eget taletempo når du snakker med andre voksne i nærheten av barnet. Husk, barn har stoooore ører, og får med seg mer enn vi tror 😉

Også for barn med språkvansker kan et roligere taletempo være tingen! Normalspråklige barn har heller ikke vondt av å roe ned taletempoet litt. Hverdagen for alle og en hver kan jo til tider være en virvelvind: Verden går fort. Vi hiver i oss middag etter jobb/barnehage/skole og fyker videre på besøk/fritidsaktiviteter.

Ta deg tid til å roe ned, også taletempoet ditt.

God fredag! 🙂

Bilde hentet fra Google

Marita ❤

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s